Câmpulung Film Fest 2018

Ediția a treia a Câmpulung Film Fest va avea loc anul acesta în perioada 24-26 august 2018. Festivalul proiectează într-o manieră comparativă filme provenite din două țări. Țările invitate în cadrul acestei ediții sunt Ungaria și Israel, care vor fi reprezentate prin scurt metraje de absolvire ale studenților din cadrul Universității de Artă Teatrală și Film din Budapesta și ai Școlii de Film și TV Sam Spiegel din Ierusalim, precum și două filme de lung metraj. Sesiunile comparative vor include și scurt metraje realizate de studenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale din București.

Câmpulung Film Fest este un eveniment organizat de Asociația Hasmațuchi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Accesul la filme va fi gratuit. Detalii: www.campulungfilmfest.com.

Câmpulung Moldovenesc este o stațiune turistică de interes național, care dispune de câteva locații cu SPA, în care turiștii pot beneficia de relaxare și tratamente de înfrumusețare.

«Prima atestare documentară a Câmpulungului Moldovenesc datează din vremea lui Alexandru cel Bun (14 aprilie 1411). În Evul mediu, așezarea care și-a luat numele din asemănarea cu o vale lungă pe cursul râului Moldova, la picioarele masivului Rarău, a fost centrul Județului Câmpulung, care includea 15 așezări pe văile Moldovei, Bistriței și Dornei» (sursa site-ul oficial al primăriei).

In stațiune se pot vizita câteva atracții turistice interesante, precum:

  • Catedrala ortodoxă « Adormirea Maicii Domnului », care se află chiar în centrul orașului. Acoperișul acesteia este executat din țiglă smălțuită cu forme geometrice multicolore care aduce aminte de bisericile vieneze.
  • Biserica romano-catolică, aflată vizavi de Muzeul de Artă a Lemnului, construită din piatră și cărămidă în anul 1815.
  • Muzeul «Arta Lemnului», unicul în Romania de acest gen și printre puținele din Europa. Muzeul expune peste 15.000 de piese din lemn care arată civilizația lemnului, dar și măiestria meșterilor în prelucrarea acestui material. Muzeul este organizat pe diferite tematici, de la uneltele folosite până la modurile de ornamentare și decorare.
  • Colecția de linguri «Ioan Țugui» care expune peste 5.300 de linguri de la cele mai simple, până la cele ornamentale, de la cele mai mici la linguri cu adevarat uriașe executate de diferiți meșteri din țară și din străinătate.
  • Colecția Etnografica Ion Grămadă, care cuprinde peste 5000 de obiecte etnografice.

La numai 43 de km de Câmpulung Moldovenesc se află stațiunea balneoclimatică Vatra Dornei cunoscută pentru sporturile de iarnă, dar și pentru bio climatul tonic stimulent cu influență benefică asupra sistemului nervos. Vatra Dornei dispune de factori naturali de cură, precum:

  • izvoare cu ape minerale carbogazoase
  • izvoare termale, bi-carbonatate, calcice, magnezice și sulfuroase
  • mofete naturale de săruri de mare puritate și concentrație de CO2
  • nămol de turbă din zona Poiana Stampei

Așadar, cei care ajung la Câmpulung Film Fest 2018, au ocazia de a vizita nu numai stațiunea turistică Câmpulung Moldovenesc, dar și de a merge până în stațiunea balneoclimatică Vatra Dornei, prilej cu care se pot decide sa petreacă un sejur în această frumoasă stațiune bucovineană.

Post Author: Turism Balneo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *