Ungaria – „Izvorul de Minuni”

În perioada 21-24 februarie 2019, la Romexpo se desfășoară Târgul de Turism al României. În cadrul acestuia, pe lângă prezentarea ofertelor de către agențiile de turism, au loc și o serie de evenimente conexe.

Cu ocazia prezentării Ungariei ca destinație turistică pentru turismul medical, turismul accesiblil și pentru seniori,  la conferința din data de 21 februarie, reprezentanții Oficiului de Turism al Ungariei au dezvăluit noul logo al țării și sloganul „Wellspring of Wonders”- „Izvorul de Minuni”.

În cadrul evenimentului, la care a participat și Zákonyi Botond, ambasadorul Ungariei la București, s-au prezentat câteva cifre interesante care fac din Ungaria o destinație potrivită turismului balnear.

Astfel, Ungaria dispune de:
-1400 de izvoare naturale,
-200 băi termale,
-40 de hoteluri SPA
-mofete

În Ungaria se poate face terapie cu nămol, terapie alpină, dar și terapie de peșteră, aceasta din urmă benefică afecțiunilor respiratorii. Un accent deosebit s-a pus pe Lacul Balaton, ca destinație turistică, unul din cele mai mari lacuri ale Europei și cel mai mare din Europa Centrală. Acesta este situat în partea sud-vestică a Ungariei la 150 km de Budapesta. Apa și nămolul lacului sunt remedii destul de eficace împotrivă stresului, nevrozelor, dar și anemiilor. Anual, lacul Balaton este vizitat de peste 2 milioane de turiști.

În partea de N-E se află stațiuni balneoclimaterice dezvoltate, multe hoteluri oferind servicii premium de SPA și tratamente balneare, cum ar fi Hunguest Hotel Bal Resort, din lanțul hotelier Hunguest Hotels, aflat în orașul Balatonalmádi. Regiunea Balatonalmádi atrage mii de turiști în fiecare vară datorită plajelor sale. Pe lângă activitățile de scăldat și sportive, programele în aer liber cu muzică și festivaluri atrag oameni  dornici de divertisment.

Tihany este, iarăși, una dintre cele mai spectaculoase părți ale lacului Balaton, a cărei faimă se bazează pe mai multe atracții turistice naturale și istorice.

Cu siguranță că Ungaria poate fi denumită țara băilor termale, iar serviciile oferite sunt de primă clasă. La toate acestea se adaugă cu succes facilitățile excelente pentru turiștii cu nevoi speciale, ceea ce face din Ungaria o destinație optimă pentru turismul accesibil.

Post Author: Turism Balneo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *