Reflexoterapia și echilibrarea organismului 

Reflexoterapia este o formă de medicină alternativă care constă în masajul extremităților corpului – tălpi, palme și lobul urechii, prin presiunea pe diferite puncte care corespund unor organe și sisteme ale organismului, având că rezultat eliberarea tensiunii de la nivelul acestora, direct corelate cu organele afectate.

Reflexoterapia poate vindeca un spectru larg de afecțiuni de la răceli, gripe, migrene, până la anemii sau chiar un dezechilibru hormonal, datorită efectului benefic asupra organelor stării generale de sănătate a persoanelor.

Chiar dacă reflexoterapia nu este folosită de către medicină în vederea diagnosticării sau vindecării diverselor probleme de sănătate, aceasta se utilizează în întreagă lume ca terapie complementară, în completarea altor tratamente care vizează afecțiuni precum anxietatea, astmul, cancerul, problemele cardiovasculare, diabetul, problemele renale ori sinuzită.

Reflexoterapia este considerată inclusiv o măsură preventivă în Europa și Asia, fiind în continuă creștere și ca terapie holistică.   

Beneficiile tratamentului reflexoterapeutic:
  • reglementarea sistemului digestiv
  • eliberarea de stres
  • ameliorarea durerilor de cap
  • ameliorarea durerilor de spate, a durerilor musculare, a artritei
  • îmbunătățirea circulației prin creșterea fluxului de sȃnge de la nivelul picioarelor, al creierului și al rinichilor
  • stimularea funcției nervoase
  • eliminarea toxinelor și a rezidurilor
  • creșterea imunității
Contraindicațiile reflexoterapiei

Reflexoterapia trebuie recomandată de către medic, astfel că, persoanele care doresc să urmeze o astfel de terapie vor discuta cu acesta pentru a ști dacă li se potrivește și dacă nu interferează cu anumite probleme de sănătate (cum ar fi boli ale venelor-flebită, varice, tromboza venoasă profundă, tromboza venei renale ori boli ale vaselor și ganglionilor limfatici – limfoame, infecții).

Cu ajutorul reflexoterapiei se eliberează toxinele din corp, astfel că în timpul tratamentului pot exista anumite efecte mai puțin dorite, precum transpirație abundentă, greață, stare febrilă, somnolență, flatulență, secreții ale membranelor mucoaselor din nas și gură, apariția de coșuri pe piele, care dispar la terminarea tratamentului și echilibrarea organismului.

O sedință de reflexoterapie durează aproximativ 45 de minute.

Pentru a îmbina relaxarea cu terapia, ședințele de reflexoterapie se pot realiza în centrele SPA ale hotelurilor unde sunteți în vacanță, recomandarea noastră fiind masajul reflexoterapeutic efectuat de Ciprian Segheti – terapeutul Hotelului Perla din stațiunea Slănic Moldova.

Post Author: Turism Balneo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *