Un weekend de excepție la Buziaș: Spectacolul folcloric aniversar „Buziaș, 200 de ani” și Festivalul „Zilele Veverițelor”

Spectacol folcloric aniversar – „Buziaș, 200 de ani” și Festivalul „Zilele Veverițelor”

Festivalul „Zilele veverițelor” 2019 va avea loc între 1 și 2 iunie în stațiunea Buziaș, când vor fi două zile pline de distracție pentru cei mari, dar și pentru cei mici. Stațiunea este situată la o altitudine medie de 128 m, iar apele minerale de la Buziaș au fost folosite încă de pe vremea daco-romanilor.

Pe 31 mai 2019, se vor aniversa, printr-un simpozion cu participarea mai multor oameni de cultură, două secole de la înființarea Staţiunii Buziaş, printr-un spectacol aniversar. Autoritățile locale și județene marchează această aniversare importantă printr-un spectacol folcloric cu participarea formațiilor timișorene: Ansamblul profesionist „Banatul”, Corala „Contrast” și grupul „Virtuozii Banatului”. Invitat de onoare, Petrică Moise.

În 1 iunie, între orele 13:00 și 17:00, se vor desfășura Parada Colonadei, un concert de fanfară și un spectacol muzical susținut de Rockabil, Cuasar, Alexandra Ungureanu, Pepe și Direcția 5 (de la ora 17:00). Totodată, de Ziua Internațională a Copilului vor fi surprize şi pentru cei mici: un spectacol stradal de teatru (ora 10:30) și un spectacol de dans (ora 12:00).

Duminică, 2 iunie, de la ora 13:00, va avea loc o paradă a portului popular şi un concert de muzică populară bănățeană. Tradiționalul concurs „Cele mai bune sarmale din Banat” va adauga savoare acestui eveniment.

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală Izvoraşul Buziaş, în colaborare cu Primăria Buziaş şi Consiliul Judeţean Timiş.

Post Author: Turism Balneo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *