Ocna Mureş va deveni staţiune balneo-climaterică

Ocna Mureş va deveni staţiune balneo-climaterică. Proiectul bazei de tratament, de 8,4 milioane de euro

Ocna Mures este o localitate ce se afla la 258 m altitudine, pe malul stang al Muresului. Localitatea dispune de lacuri saline si un climat continental-moderat, cu o temperatura medie anuala de 9 grade C. Lacurile cu apa minerala sarata concentrata sunt formate prin prabusirea fostelor galerii din masivul de sare.

In vederea creşterii atractivității turistice și de agrement a localitatii Ocna Mures, proiect ce include modernizarea salinelor, în acord cu intenția orașului de a realiza o stațiune balneo-climaterică de interes local, consiliul Judeţean Alba s-a oferit sa sprijine acest demers prin semnarea unui acord de colaborare cu Primăria Ocna Mureş, pe 10 ani, pentru realizarea şi administrarea în comun a bazei de tratament şi agreement, o investiţie estimată la valoarea totală de 8,4 milioane de euro. La finalul acestui proiect, se va propune ca Ocna Mureş să devină staţiune turistică.

Obiectivul principal al proiectului este realizarea în comun a obiectivului „Staţiune balneo – climaterică Ocna Mureş”, care include realizarea investiției „Amenajare bază de tratament şi agrement în oraşul Ocna Mureş”, pe terenul în suprafaţă totală de 10.656 mp, situat pe strada Fabricii, F.N. în Ocna Mureş, dotarea bazei, precum şi demersuri pentru atestarea orașului sau a unei părţi din el, ca stațiune balneo- climaterică.

Obiectivul investiției „Amenajare bază de tratament și agrement în oraşul Ocna Mureș” o reprezinta construirea unui complexul turistic care va avea spații cu destinații multiple : baza de agrement, sală de fitness, restaurant, birouri, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumusețare și sănătate, magazin de echipamente și produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii.

Baza de tratament cuprinde spaţii cu diferite funcţiuni, cum sunt:

Ținând cont de potențialul balnear al apelor care se află pe locul vechii saline din orașul Ocna Mureș, valorificarea prin construirea unui complex de băi sărate, care ar renaște tradiția vechilor „Băi Sărate”, devine deja o necesitate pentru sănătatea celor ce ar putea beneficia de pe urma acestor resurse naturale, astfel că noua bază de tratament va deservi nu numai locuitorii orașului Ocna Mureș, ci și toată zona limitrofă.

Sursa foto: http://www.ocnamuresonline.ro

Post Author: Turism Balneo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *