Hotel Perla****, Slănic Moldova

Situat în stațiunea Slănic Moldova, supranumită și „Perla Moldovei”, în mijlocul unui peisaj de poveste, Hotelul Perla oferă o oază de relaxare și ospitalitate.

Hotelul Perla și-a redeschis porțile în anul 2016, renovat și modernizat complet, cu un concept nou care înglobează: 85 camere și apartamente, un centru de conferințe, două restaurante, un centru SPA modern și o bază de tratament beneficiind de aparatură de ultimă generație.

Capacitate cazare:
 • 41 camere twin și 29 camere matrimoniale, cu o suprafață de 23 mp, regim single sau double, cu și fără balcon
 • 6 camere Junior Suite cu o suprafață de 30 mp, cu și fără balcon, cu pat matrimonial și canapea extensibilă
 • 9 apartamente, cu o suprafață de 37 mp, cu și fără balcon, cu pat matrimonial și canapea extensibilă în living
 • 2 apartamente prezidențiale, cu living cu șemineu, bar și terasă proprie, dormitor matrimonial, două baruri
Facilități camere:
 • TV
 • WI-FI
 • Seif
 • Halat de baie
 • Papuci
 • Uscător de păr
 • Mini bar
 • Aer condiționat
 • Coffee maker-selecție de ceaiuri, cafea, zahăr
 • Acces la centrul SPA inclus
 • Mic dejun în regim bufet suedez inclus
Facilități hotel:
 • Restaurant Internațional, cu o capacitate de 200 locuri
 • Restaurant tirolez cu terasă, cu o capacitate de 80 locuri
 • Club Perla, cu o capacitate de 140 locuri
 • Bar Perla 
 • Săli de conferință
 • Biliard
 • Terasă cu șezlonguri, situată la ultimul etaj al hotelului
 • Centru SPA, cu o suprafață de 1020 mp, dotat cu o piscină interioară cu o lungime de 20 m și o lățime de 15 m, menținută la o temperatură a apei de 29 grade, zonă relaxare cu 45 șezlonguri, piscină pentru copii și bazin cu apa sărată
 • Saună umedă – 55 de grade și sauna uscată – 90 de grade
 • Sală Fitness, cu o suprafață de 35 mp
 • Masaj. Masajele care se efectuează în cadrul hotelului Perla sunt recomandate de terapeutul hotelului, Ciprian Segheti, care oferă următoarele tipuri de masaj:
  • Terapia Yumeiho
   Cunoscută și sub denumirea de „Metoda de îndreptare a coxalelor, masaj și presopunctură”, Yumeiho este o terapie tradițională japoneză ce înglobează peste 100 procedee terapeutice manuale, cu scopul unic de reechilibrare posturală.
   Este recomandată pentru:
   – dureri de spate (sciatică, discopatie)
   – tulburări de stress (insomnie, anxietate, tensiuni musculare, oboseală cronică)
   – diminuarea efectelor induse de sedentarism
   – corectarea atitudinii postural greșite (scolioză, cifoză)
   – ameliorarea contracțiilor musculare
  • Masaj anticelulitic
   Masajul anticelulitic este o procedură de diminuare și eliminare a celulitei, acționând pentru reducerea țesutului adipos și modelarea zonelor afectate. Efectuat intensiv, poate reduce aspectul de „coajă de portocală”, după numai câteva ședințe successive.
  • Masaj cu bețe de bambus (bamboo massage)
   Masajul cu bețe de bambus este un procedeu revoluționar, cu o eficientă superioară masajului anticelulitic, având ca scop tonifierea musculaturii, stimularea sistemului limfatic, redarea elasticității pielii.
   Este recomandat pentru:
   – combaterea celulitei
   – stimularea circulației
   – tonifiere și modelare
   – detoxifiere
  • Reflexoterapia
   Reflexoterapia este o formă de medicină alternativă care constă în masajul extremităților corpului -tălpi, palme și lobul urechii, având ca rezultat eliberarea tensiunii de la nivelul anumitor puncte, direct corelate cu organele afectate.
   Reflexoterapia poate vindeca un spectru larg de afecțiuni de la răceli, gripe, migrene, până la anemii sau dezechilibre hormonale.
  • Terapia Reiki. Terapia Reiki este o tehnică japoneză de relaxare și reducere a stresului, având ca scop aducerea într-o stare de funcționare optimă a celor 7 Chakre (centri energetici ai organismului):
   – Mulathara – în zona genitală, la baza coloanei vertebrale
   – Svadhistana – mai jos de ombilic
   – Manipura – în plexul solar – epigastru
   – Anahata – în mijlocul pieptului
   – Vishudda – la mijlocul gâtului
   – Ajna – în mijlocul frunții
   – Sahasrara – puțin deasupra creștetului capului
  • Masaj terapeutic
   – Masaj suedez – o formă ușoară de masaj având ca scop relaxarea și vitalizarea corpului
   – Masaj profund – o tehnică specială de masaj, pe straturile inferioare ale țesutului muscular, având ca scop ameliorarea durerilor cronice, îmbunătățirea mobilității, eliminarea toxinelor, reducerea nivelului de stres.
Baza de tratament:

Nouă bază a hotelului Perla**** din Slănic Moldova îmbină armonios într-un concept modern și unitar cele trei cerințe esențiale: sănătatea, relaxarea și frumusețea.

Dotată cu aparatură ultramodernă oferă atât programe de reîntinerire sau de reconturare a siluetei cât și tratamente și recuperare medicală.

Afecțiunile medicale ce pot fi tratate la baza de tratament a Hotelului Perla sunt următoarele:
– afecțiuni neurologice centrale și periferice ;
– afecțiuni ortopedico-traumatice;
– afecțiuni reumatismale – inflamatorii și degenerative;
– afecțiuni respiratorii;
– afecțiuni reumatismale articulare, etc.

Baza de tratament are în componența ei următoarele:

APARAT ELECTROTERAPIE

Aparatul prezintă numeroase programe foarte eficiente în ameliorarea simptomatologiei afecțiunilor reumatice, neurologice, ortopedice, post-traumatice.

TRATAMENT CU ULTRASUNETE

Terapia cu ultrasunete e eficienta în tratamentul afecţiunilor sistemului neuromuscular. În zona tratată creşte temperatura ţesutului, îmbunătăţind circulaţia sangvină şi favorizând vindecarea. Sunt recomandate în artroze, lumbago, nevralgii, contuzii, entorse, luxaţii, fracturi.

TRATAMENT CU LASER

Printre efectele constatate se mentioneaza cel antiinflamator, diminuarea durerilor, intarirea sistemului imunitar prin biostimulare, cresterea sintezei proteice, reducerea edemelor, stimularea neovascularizatiei și vindecarea plăgilor.

MAGNETOTERAPIA

Magnetoterapia sau terapia cu magneți este o metodă alternativă de vindecare a unor afecțiuni, de la dureri articulare, fracturi și reumatism pană la alergii și dureri de cap, prin acțiunea unui camp magnetic pulsatil asupra celulelor, cu rolul de a le „însănătoși”.

APARAT TERAPIE SHOCKWAVE

Terapia Shockwave BTL reprezintă o soluție non-invazivă pentru durerea musculo-scheletală. Terapia cu unde de șoc este utilizată frecvent în fizioterapie, ortopedie și medicină sportivă. Aplicațiile sunt cel mai adesea asociate cu tratamentul tulburărilor cronice musculare și tendoanelor, durerilor de spate și cervicale. Printre cele mai comune indicații se numără: durerile de umăr, epicondilită, durerile lombare, tendinită achileană, tendinită și noduri musculare (puncte Trigger).

BAIE GALVANICĂ PATRUCELULARĂ

Băile galvanice pot fi utilizate în terapia durerii din nevralgii, artralgii, mialgii, tratarea parezelor, insuficienţa venoasă cronică, arteriopatii.

TRATAMENT CU PARAFINĂ

Indicaţiile aplicaţiei de parafină sunt: afecţiunile reumatismale degenerative şi inflamatorii (poliartrita reumatoidă, spondilită ankilozantă) şi cele posttraumatice ale aparatului mioartrokinetic, suferinţe ale sistemului nervos periferic, suferinţe ale organelor interne (periviscerite, anexită cronică).

APARAT DE AEROSOLI CU ULTRASUNETE

Este una dintre cele mai recente și avansate evoluții din nebulizare cu ultrasunete, oferă avantaje mari pentru tratamente respiratorii.

APARAT MASAJ LIMFATIC

Efectele drenajului limfatic sunt următoarele: detoxifiant, anti-aging, ameliorarea somnului, a tranzitului intestinal, a ridurilor și cicatricilor, creșterea imunității, eliminarea grăsimilor și scăderea în greutate, ameliorarea bolilor autoimune, a proceselor inflamatorii subacute și cronice, a acneei și eczemelor, a sindromului oboselii cronice.

HIDROTERAPIE

Baia individuală este recomandată pentru afecţiuni ale membrelor sau pur şi simplu pentru destindere şi relaxare.

Proceduri de recuperare medicală practicate:

În cadrul bazei de tratament a hotelului Perla se oferă următoarele proceduri de recuperare medicală:

– Pneumoterapie: ultrasonoaerosoli și inhalații cu ape minerale prelevate zilnic din regiunea Izvoarelor stațiunii Slănic Moldova
– Hidroterapie: hidromasaj cu ape minerale, baie galvanică 4 celulară
– Electroterapie de joasă, medie și înaltă frecvență: ionizări, curenți diadinamici, curenți interferențiali, TENS, MENS, Trabert, unde scurte
– Magnetoterapie
– Laserterapie
– Termoterapie: aplicații cu parafină
– Kinetoterapie & Masoterapie: Reiki, Yumeiho, masaj terapeutic, reflexoterapie, limfmasaj

– Terapia Shockwave pentru durerea musculoscheletală cronică (apărat BTL – 6000 SWT Topline – premiul Red Dot Design 2014) asigură ameliorare rapidă și permanență a durerii.  Este o soluție unică și non-invaziva pentru durerile musculo-scheletale. Se recomanda doar trei până la patru tratamente necesare săptămânal, iar o ședința de terapie durează doar circa 10 minute.
Domenii de aplicare:
– ortopedie
– recuperare fizică
– medicină sportivă

Ca mecanism de acțiune, unda de șoc este o undă acustică care transportă energie de înaltă intensitate către punctele dureroase și către țesuturile musculoscheletale ce prezintă afecțiuni sub-acute, sub-cronice și cronice. Această energie determină o serie de procese regenerative și reparatorii ale oaselor, tendoanelor și altor țesuturi moi:

 • Redobândirea mobilității, accelerarea vindecării.
 • Creșterea producției de colagen. Producerea unei cantități suficiențe de colagen este o condiție necesară pentru procesul de reparare a structurilor musculo-scheletale și ligamentoase deteriorate.
 • Metabolism și micro-circulație îmbunătățite. Tehnologia SWT accelerează îndepărtarea metaboliților nociceptivi, crește oxigenarea și alimentează țesutul deteriorat cu o sursă de energie. Aceste efecte duc la înlăturarea histaminei, a acidului lactic și a altor agenți iritanți.
 • Dizolvarea fibroblastelor calcificate: Tehnologia SWT dizolvă fibroblastele calcificate și inițiază procesul de decalcifiere biochimică a principalelor depuneri de calciu sau a simptomelor secundare ale artrozei.

Indicații terapeutice:
– Sindrom de tunel carpian
– Exostoze ale articulațiilor mici ale mâinii
– Dureri de umăr (calcificări, tendinite, sindrom de impingement)
– Sindrom tibian anterior
– Tendinită ahiliană
– Pinten calcanean
– Fascită plantară

Proceduri de estetică:

Studiile clinice recente au demonstrat eficiența dispozitivului BTL de terapie cu unde acustice (X-WAVE) în tratarea celulitei:
– eficiență – crește elasticitatea pielii cu 73,6%
– confort – 85% dintre pacienți apreciază nivelul maxim de confort
– satisfacție – 89% dintre pacienți ar recomanda acest tratament altor persoane

În medicina estetică, undele radiale acustice au fost modificate cu succes pentru a răspunde nevoilor clinice tratare a celulitei. Pentru a evita deteriorarea țesutului se utilizează un nivel mai scăzut de energie. Undele care penetrează țesutul tratează o suprafață extinsă.

Ca rezultat, țesutul se relaxează și se întinde, ducând la creșterea elasticității și fermității dermului. Sunt stimulate semnificativ atât îmbunătățirea circulației, cât și producerea de colagen la nivelul țesutului.  Astfel, terapia cu unde acustice are un efect stratificat complex.

Atracții turistice în apropiere de hotel:
 • Parcul stațiunii Slănic Moldova, o suprafață de 4,16 ha
 • Izvoarele din Slănic Moldova, descoperite în anul 1801. Cura internă cu apa de la izvoare ajută, în special, sistemul digestiv, hepatobiliar și metabolic.
 • Cheia și Cascada Slănicului, care fac parte din traseul „300 de scări”, ce oferă un peisaj sălbatic și captivant.
Contact Hotel Perla:
 • Str. Vasile Alecsandri Nr. 36, Slănic Moldova, Județul Bacău
 • Email: contact@hotelperlaslanic.ro
 • Tel: +40 (234) 704 704
 • Site oficial: http://hotelperlaslanic.ro/
Acces stațiune:
 • Distanța rutieră Slănic-Moldova – Bucureşti296 Km. Traseu: București-Brașov-Sfântu Gheorghe-Slănic Moldova și București-Urziceni-Buzău-Râmnicu Sărat-Focșani-Adjud-Onești-Târgu Ocna-Slănic Moldova (recomandat), durata circa 5 ore.
 • Feroviar: Târgu Ocna – Salina (o haltă după gara Târgu Ocna), apoi 18 km cu un autobuz – linia feroviară Bucureşti – Suceava Nord

Post Author: Turism Balneo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *