Herculane – Centenarul Marii Uniri, simpozion dedicat stațiunii de pe Valea Cernei

Simpozionul national „Herculane – arcade în timp”, editia a II-a, dedicată Centenarului Marii Uniri, 21-23 iunie, 2018,

Simpozionul ‘Herculane – Centenarul Marii Uniri’, care face parte din cadrul manifestarii anuale Herculane – arcade in timp, se desfășoară de vineri în oraşul Băile Herculane, oferind posibilitatea participanţilor de a merge pe urmele regelui Mihai din staţiune până la Crucea Albă, în cadrul unei drumeţii organizate cu aceasta ocazie.

Simpozionul, aflat la cea de-a doua ediţie, a fost dedicat evocării evenimentelor importante care au avut loc de-a lungul istoriei bimilenare a staţiunii de pe Valea Cernei.

Cu acest prilej sunt marcate diverse  evenimente: 1865 de ani de atestare documentară a staţiunii – 153 d.C; 90 de ani de când primul muzeu al staţiunilor balneare româneşti, Muzeul de istorie „Gen. Nicolae Cena“, a primit medalia de aur la Expoziţia balneară climatică turistică de la Bucureşti; 85 de ani de la vizita regelui Carol al II-lea în staţiune, cu ocazia dezvelirii statuii regelui Ferdinand (în faţa Hotelului Ferdinand – Hotelul Decebal; 80 de ani de când Regele Mihai (pe atunci Principe, Mare Voievod de Alba Iulia) a fost cu clasa palatină în drumeţie şi a parcurs traseul Podeni – Herculane; 115 ani de la lansarea cunoscutului vals „Souvenir de Herkulesbad“, compus în staţiune de compozitorul austriac Jacob Pazeller.

Simpozionul se desfășoară pe două secţiuni: „Herculane – arcade în timp“ – dedicată comunicărilor ştiinţifice şi „Herculane – viziuni“, axat pe prezentări de proiecte ale unor tineri arhitecți din București, Timișoara şi Elveția.

Post Author: Turism Balneo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *