Forumul Internațional pentru Turismul Responsabil 2018

Forumul Internațional pentru Turismul Responsabil, care va avea loc va avea loc în perioada 10-11 mai 2018, la Muzeul Național de Istorie a României, abordează în 2018 tema „Atracția locală și dezvoltarea prin turism responsabil”. Fondatorul conceptului de turism responsabil, Harold Goodwin, este invitatul special al ediției a VI-a, care va susține și un curs intensiv despre „Managementul în turismul responsabil”.

Prin lucrările de cercetăre, precum și prin munca de consultanță și training în turism, conservarea naturii, dezvoltarea economică locală și reducerea sărăciei, Harold Goodwin a avut o contribuție considerabilă la popularizarea turismului responsabil și la implementarea de politici sustenabile în întreaga lume. Acesta a lucrat cu guverne, comunități locale, membri ai industriei turismului, ONG-uri, companii private și organizații internaționale și, în 2002, a fondat Centrul Internațional pentru Turismul Responsabil.

Ediția a VI-a a Forumului Internațional pentru Turismul Responsabil aduce și alte noi nume de speakeri – personalități care contribuie prin activitatea lor la dezvoltarea unui turism responsabil:

  • Dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al Muzeului Național de Istorie a României;
  • Cristian Lascu, primul redactor șef al National Geographic România, este totodată unul din fondatorii Parcului Natural Văcărești;
  • Dr. Maria Stoian, președinte fondator al Asociației Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural din România (ANTREC), Conferențiar Doctor în cadrul USAMV și director al revistei „Vacanțe la țară”.

Agenda evenimentului cuprinde cinci mari arii tematice:

  • atracția locală – punctul de pornire al actului turistic,
  • managementul teritoriului și strategii de dezvoltare,
  • atracții naturale – de la valorificare la protejare,
  • atracțiile antropice și antreprenoriatul,
  • turismul creativ, marketing și tehnologie.

FITR este un eveniment de amploare la nivel mondial, la fiecare ediție participând specialiști recunoscuți atât din România, cât și din alte state din Europa, din Asia sau Statele Unite ale Americii, reprezentanți ai autorităților publice, cadre universitare și cercetători, conducători ai unor organizații reprezentative, promotori ai domeniului. Forumul își propune să dezvolte capacitatea comunităților de a deveni mai atractive.

Pentru a afla mai multe detalii despre înscriere și pentru a fi la curent cu ultimele noutăți despre eveniment, accesați site-ul www.turismulresponsabil.ro sau pagina de Facebook ori trimiteți mail la adresa diana.manea@fundația-amfiteatru.ro.

Post Author: Turism Balneo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *