Conferinţa Naţională ,,Întoarcerea la apă – Corp, Minte şi Spirit @ Herculane”, ediţia a VII-a

Asociaţia Pro Turism Herculane a organizat în perioada 7 – 9 aprilie 2017, în staţiunea Băile Herculane, Conferinţa Naţională ,,Întoarcerea la apă – Corp, Minte şi Spirit @ Herculane”, ediţia a VII-a.

Seria de conferințe organizată de Asociația Pro Turism Herculane a ajuns la cea de-a VII-a ediție. Avandca slogan „Întoarcerea la apă – Corp, Minte și Spirit @ Herculane”, evenimentul a fost găzduit de Diana Resort din Băile Herculane și a reunit nume din turismul internațional.

Oameni de turism și jurnaliști din Spania (Mar Garcia Aguilo), Serbia (Kamenko Milenkovic și Slavica Braun), Croația (Robert Matejovic) și Bulgaria (Starev Plamen, Secretar General FIJET Bulgaria) au venit în Băile Herculane pentru a dezbate posibilitățile de dezvoltare ale stațiunii. Starev Plamen, care este si membru in Comitetul Executiv FIJET World, a tinut o pledoarie despre Plovdiv, un oras bulgaresc cu vestigii romane, precum Baile Herculane. ”Noi am incercat sa le punem in valoare si cred ca am reusit! Plovdiv a primit anul trecut ”Marul de Aur, iar in 2019 va fi Capitala Europeana a culturii. Sper ca Baile Herculane sa puna in valoare mostenirea romana, urmele lasate de austrieci si, desigur, apele minerale termale!”

Premiile Golden Apple (Mărul de Aur) sunt acordate an de an de către FIJET, unor localități, regiuni sau obiective turistice din lume. România a obținut, de-a lungul timpului, 5 premii Mărul de Aur, din care ultimele 4 au fost decernate datorită implicării Clubului Presei de Turism – FIJET România.

Printre vorbitori s-au mai enumerat Ștefan Baciu (Președinte FIJET România), Florin Arjocu (drumliber.ro), ghid de turism, Ioana Marian (DespreSpa.ro), Iulia Dincă (DespreSpa.ro), Adrian Altărescu (Ministerul Turismului), moderator fiind Traian Bădulescu (Innovation Travel).

Florin Arjocu, blogger și ghid de turism (Drumliber.ro), a susținut o prezentare referitoare la obiectivele turistice din Băile Herculane și împrejurimi, pornind într-un tur al stațiunii și chiar într-o drumeţie cu o parte dintre participanţii la conferinţă, după încheierea acesteia.

În cadrul Conferinţei, reprezentanţii de la „Desprespa.ro” au promovat programul „Spaventura” oferind motivele unui stil de viaţă sănătos pentru corp şi spirit, pentru care Băile Herculane are multe de oferit că staţiune balneară. De asemenea, participanţii au avut ocazia de a încerca ore de pilates, un meniu sănătos alcalin sau băuturi naturale proaspete (smoothie), pregătite special în timpul celor trei zile cât a durat evenimentul.

Nu au lipsit sesiunile de SPA oferite în cadrul hotelurilor Diana şi Afrodita, ce aparţin societăţii Bacolux Hotels.

Am încercat în această ediție să oferim oaspeților noștri, atât din țară cât și din afară, o experiență completă a ceea ce înseamnă Herculane. Pe lângă sesiunea de discursuri, ne dorim să vadă aceste locuri de poveste și să îi asculte istoria, de la ghizii noștri. Să viziteze centrele de tratament și centrele spa pentru a vedea că și Herculane are ce să ofere în acest segment aflat în dezvoltare și că în ciuda istoriei sale recente, progrese impresionante au fost făcute aici iar astăzi se găsesc în Herculane condiții de cazare, masă și tratament la nivel european, Marinela Badea, Președinte Asociația Pro Turism Herculane

Această ediție a conferinței a fost dedicată sănătății pe care turiștii o obțin multa vreme la Băile Herculane, despre noile facilități și viitorul stațiunii, segmentul balneo aflându-se în plină dezvoltare, atât pe plan intern cât și internațional.

Post Author: Turism Balneo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *