Ceaun Borsec Festival 2018, un eveniment interactiv cu muzică, dansuri și delicii culinare

Ceaun Borsec Festival, 13-15 iulie 2018

Între 13 și 15 iulie, se va desfășura prima ediție a Ceaun Borsec Festival. Programul include muzică, ateliere sportive, culturale și educative, dar și un maraton culinar. Nikola Parov Quartet & Herczku Ágnes și Timpuri Noi, Fanfara Transilvania și Bosquito, Mircea Vintilă și Nightlosers vor susține concerte în cele trei seri ale festivalului, începute cu proiecții de film. Printre filmele proiectate la festival, amintim Despre trup si suflet, câștigătorul festivalului de film de la Berlin în anul 2017 și marele succes de public Romania sălbatică.

In cursul zilei, accesul este liber la atelierele de muzică, dans, meșteșuguri sau sport, iar zece ceaune vor sfârâi într-un concurs al gusturilor autentice.

Proiectul este inițiat de către Asociația Secvențe și Papa la Sanyi si dorește să readucă în prim-plan potențialul orașului Borsec ca stațiune de interes național. Ceaun Borsec Festival reunește spectacole, demonstrații și ateliere de dans și muzică tradițională maghiară, românească și romă, un târg de produse tradiționale și handmade, precum și ateliere de artă tradițională țărănească.

Activitățile sportive incluse în program sunt: o competiție de cros montan și un concurs de orientare turistică, ateliere de inițiere în zborul cu parapanta, cățărare sau slacklining. Astfel, sâmbătă și duminică, Borsecul devine o adevărată capitală europeană a super-sportivilor români care împing limitele rezistenței fizice și bat record după record. Avram Iancu este asul din mânecă care se alătură careului de performeri internaționali invitați la o conferință pe teme sportive: Tiberiu Ușeriu, Eduard Novak, Toma Coconea Zsolt Torok si Avram Iancu .

Borsecul este înconjurat de Munții Bistrița, Călimani, Gurghiu și Masivul Ceahlău, orașul fiind situat la o altitudine de 900 de metri. Cei care îl vizitează se pot bucura de trasee cu bicicleta, schi sau de trasee montane. Stațiunea a devenit faimoasă pentru apele sale minerale care i-au adus, pe vremuri, titlul de ”Regina Apelor Minerale”.

Apa minerală naturală Borsec a fost descoperită de peste 2000 de ani și reprezintă una dintre cele valoroase bogații ale naturii. De-a lungul istoriei, Borsec a rămas una dintre cele mai bune ape minerale naturale din punctul de vedere al calității şi al proprietăților curative.

Anul acesta s-au împlinit 212 de ani de când se îmbuteliază apa minerală Borsec. În România sunt recunoscute 68 de ape minerale naturale, printre care și apa minerala Borsec.

Citește și Apele minerale și sănătatea organismului

 

Post Author: Turism Balneo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *